fbpx

Taulukon lajitteleminen

Taulukoiden lajitteleminen  on yksinkertainen toimenpide, jonka avulla pystyt vaivatta muuttamaan taulukkosi haluamaasi järjestykseen.

Vaihe 1: Kerää tiedot

Kerää haluamasi taulukko, esimerkiksi Veikkausliigan pistetilanne ja kopioi se Exceliin.

Screen Shot 06-05-14 at 09.33 AM

Vaihe 2: Valitse taulukko

Valitse jokin solu taulukosta. Voit valita minkä tahansa solun, Excel tunnistaa automaattisesti taulukon johon se kuuluu.

Screen Shot 06-05-14 at 09.34 AM

Vaihe 3: Lajittele ja Suodata

Valitse Sort & Filter- valikosta Custom Sort. Suomenkielisessä käännöksessä tämä on Lajittele ja Suodata valikko, jonka alta löytyy Mukautettu lajittelu.

Screen Shot 06-05-14 at 09.35 AM

Vaihe 4: Taulukon lajitteleminen

Tässä esimerkissä taulukon tiedot on otsikoitu Seura ja Pisteet.

Jos taulukollasi on otsikkorivi (suosittelen vahvasti otsikoimaan taulukot aina!), valitse rasti ”My data has headers”. Suomenkielisessä käännöksessä tämä on ”tiedoissa on otsikoita”. Mikäli et ole otsikoinut tietoja, jätä tämä ruutu tyhjäksi jolloin Excel huomioi myös ylimmän rivin tiedot.

Screen Shot 06-05-14 at 09.36 AM

Vaihe 5: Ihalie lopputulosta

Veikkausliigan joukkueet ovat nyt aakkosjärjestyksessä. Jos haluat tämän jälkeen palata alkuperäiseen järjestykseen, voit lajitella tiedot uudestaan valitsemalla vaiheessa 4 Pisteet ja lajittelemalla ne laskevaan järjestykseen.

Screen Shot 06-05-14 at 09.36 AM 001

Vinkki:

Voit säästää aikaa ja lajitella tiedot nopeasti valitsemalla vaiheessa 3 suoraan lajitteluperusteen kahdesta ylimmästä vaihtoehdosta (Sort A- Z). Tällöin taulukko järjestyy nopeasti aakkosjärjestykseen. Voit valita solun myös Pisteet-sarakkeesta, jolloin saat tiedot nopeasti numerojärjestykseen.

Kokeile ja ylläty!

Muista, että tiedot vain paranevat lajiteltaessa, sillä oikein lajiteltua tietoa on helpompi lukea!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *