fbpx

Yksinkertainen kaava

Exceliä käytetään usein taulukoiden hallintaan ja analysointiin, mutta tiesitkö että sitä on helppoa käyttää myös laskimena?

Tämän kirjoituksen luettua osaat kirjoittaa yksinkertaisen kaavan Excelin avulla, jolloin säästät vaivaa ja voit unohtaa taskulaskimen kanssa näpräämisen!

Vaihe 1: Valitse solu

Solun valitseminen tehdään yksinkertaisesti klikkaamalla solua kerran.

Screen Shot 06-06-14 at 10.53 AM

Vaihe 2: Kirjoita laskutoimitus

Laskutoimituksen kirjoittaminen aloitetaan kirjoittamalla = – merkki. Tämä kertoo Excelille, että solun sisältö on kaavan muodossa.

Tämän jälkeen voit kirjoittaa laskutoimituksen aivan kuten taskulaskintakin käytettäessä. Voit käyttää yleisiä merkkejä, kuten +, -, / ja *.

Näiden lisäksi voit kirjoittaa monimutkaisempia laskutoimituksia käyttämällä sulkuja ja potenssimerkkiä ^.

Screen Shot 06-06-14 at 10.54 AM

Huom! Joissakin ohjelmissa desimaalierottimena käytetään pilkun sijasta pistettä, jonka vuoksi taulukkolaskentaohjelma antaa virheilmoituksen. Kirjoita silloin desimaaliluvut pisteellä erotettuina, esim.

=2.0+7.0

Vaihe 3: Paina Enter

Kun painat Enter-näppäintä, niin Excel suorittaa laskutoimituksen ja siirtyy alla olevaan soluun. Alkuperäiseen soluun jää tällöin laskutoimituksen tulos. Näin yksinkertaista se on!

Screen Shot 06-06-14 at 10.55 AM 001

Vinkki: Jos käytät työssäsi usein taskulaskinta, kannattaa avata tyhjä taulukko rinnalle ja hyödyntää Excelin laskin-ominaisuuksia. Näin Excelin käytöstä tulee luontevaa kuin huomaamatta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.